Zastopstvo in prodaja sadik goji jagod

V letu 2014 smo postali uradni zastopniki in uvozniki sadik goji jagod pod imenom Goji Berry - GB1. Sadike uvažamo iz Bolgarije. Le-te so vzgojene in proizvedene v inštitutu BIO TREE v Sofiji po sistemu “invitro”- iz tkiva osnovne matične rastline v sterilnem okolju. Sadika je popolnoma prilagojena našemu naravnemu okolju, to pomeni, da zelo dobro prenaša hladne zime in vroča poletja.

Značilnosti sadike goji jagod:

  • hibrid, proizveden v inštitutu, zagotavlja rodnost že v prvem letu,
  • sadike imajo certifi kat, da ni GMO,
  • 4 mesece stara sadika zagotavlja 1 kg kvalitetnega ploda,
  • sadika je aktivna 30 let.

Sadika goji jagode zraste v grm, kateri lahko meri od 1,5 do 2 metra v višino, medtem ko premer grma lahko zraste tudi do 2 metra. Vse to pa je odvisno od tega kako je rastlina usmerjena za rast. Goji jagode so rdeče barve v velikosti od 1 do 2 cm. Priporočljiva dnevna količina vnosa svežih goji jagod je od 20 do 30 g. V primeru, da bi si zaželeli ustvariti svoj lastni nasad za domačo uporabo je priporočjivo, da posadite nekje od 10 do 20 sadik.

Najbolj primeren čas sajenja sadike je v mesecu maju, zato tudi mi od začetka pa tja do sredine maja zagotavljamo dostavo sadik. Sadike je možno naročiti od začetka oktobra do sredine februarja prihodnjega leta. Naročilo za večje število sadik iz naše strani je izvedeno, ko prejmemo potrdilo o nakazilu 50 % akontacije. Obenem pa dostavljamo tudi sadike na dom, vendar samo v primeru, ko je naročeno večje število sadik (primer srednjega ali večjega nasada).

 

Goji jagode - GB1

sadike posajene konec maja

v drugi polovici julija sadika začne cveteti

septembra sadika že obrodi

Slike so nastale v našem nasadu leta 2014, ko smo ga naredili. Nasad je narejen v slovenski Istri, kjer je podnebje toplejše in drugačno od notranjosti Slovenije, vendar pa razlike v rasti, cvetenju in zorenju ne bi smele odstopati. Obenem pa vam priporočamo pri sajenju sadik, da uporabite tudi Hydrogel (sredstvo za reševanje problema pri pomanjkanju vlage v zemlji) in Mikorizo (vsebuje glivične spore). To sta organska, naravna dodatka, ki pripomoreta k hitrejši in intenzivnejši rasti sadik in plodov.