Paulownia Bellissia - hitrorastoče drevo

Kaj je Paulownia Bellissia?

Paulownia BELLISSIA je hitrorastoče drevo. V sebi ima univerzalne gene, ki združujejo več lastnosti. Uspeva v ekstremnih pogojih nizkih in visokih temperaturah. Zanjo je značilna hitra rast, kakovosten les in vsestranskost uporabe. Posebej zanimiva je kalorična vrednost, ki je enaka najkakovostnejšemu premogu. Paulownia Bellissia je postavljena na prvo mesto kot rudnik kisika in čistilec zraka, saj spada v skupino redkih rastlin iz skupine C-4 fotosinteze. S fi nančnega vidika ima Paulownia Bellisia najbolj cenjen les v svetu.

Zastopstvo in prodaja sadik Paulownie Bellissia

Sadike uvažamo iz Bolgarije. Le-te so vzgojene in proizvedene v inštitutu BIO TREE v Sofiji po sistemu “invitro”- iz tkiva osnovne matične rastline v sterilnem okolju. Sadika je popolnoma prilagojena našemu naravnemu okolju, to pomeni, da zelo dobro prenaša hladne zime in vroča poletja. Ker je to zaščitena vrsta je kakršnokoli razmnoževanje strogo prepovedano. Pridelovanje sadik za eno proizvodno sezono se pričnejo v oktobru tekočega leta in konča v aprilu naslednjega leta. Bistvo je, da je v tem obdobju proizvodnja sadik pripravljena za presaditev na stalno mesto v mesecu maju.

Najbolj primeren čas sajenja sadik Paulownie Bellissia je v mesecu maju, zato tudi mi od začetka pa tja do sredine maja zagotavljamo dostavo sadik. Sadike je možno naročiti od začetka oktobra do sredine februarja prihodnjega leta. Naročilo za večje število sadik iz naše strani je izvedeno, ko prejmemo potrdilo o nakazilu 50 % akontacije. Obenem pa dostavljamo tudi sadike na dom, vendar samo v primeru, ko je naročeno večje število sadik (primer srednjega ali večjega nasada).