Izdelki iz svežih goji jagod

Po daljšem razmisleku kaj bi lahko novega nudili na slovenskem trgu, smo se na naši kmetiji odločili, da bi ponudili nekaj drugačnega in zdravega. Odločili smo se za nasad goji jagod za katere vemo, da so odlično prehranbeno dopolnilo z vsemi pozitivnimi učinki, ki jih le-te prinašajo. Goji jagode obiramo v času zorenja vsak dan, vse dni v tednu. Zorenje in obiranje svežih goji jagod poteka od sredine julija pa do konca novembra oz. do prve zmrzali. Sveže goji jagode po predhodnem dogovoru dostavimo, lahko pa se oglasite tudi pri nas.

Živeti in uživati goji jagode ni “služba”, je način življenja. Goji jagode niso zdravilo, so eden najbolj kakovostnih naravnih prehranskih dodatkov, ki delujejo preventivno kot popoln vir beljakovin.

Osnovne značilnosti goji jagod

Na podlagi zelo občutljivega ravnanja s svežimi sadeži smo se na naši kmetiji odločili, da ponudimo najboljše približke svežim goji jagodam, obenem pa ohranimo vse vitamine in minerale, ki jih ta sadež vsebuje. Nekako smo premišljevali kako bi lahko vse to ponudili tudi otrokom. Otroci namreč ne marajo trpkega okusa svežih goji jagod. Z preizkušanjem, posvetovanjem, prilagajanjem ... smo uspeli pripraviti 4 zanimive izdelke iz svežih goji jagod.

Vsi izdelki so pripravljeni na “hladen” način, brez kuhanja in pregrevanja sadežev. To je bistvenega pomena za ohranjanje vseh lastnosti, ki jih imajo sveže goji jagode. Za ohranjanje vseh izdelkov pa je seveda potrebna pasterizacija, ki se odvija na dovoljeni temperaturi. Zelo smo zadovoljni, da nam je uspelo narediti izdelke brez konzervansov, dodatnih barvil, arome ali podobnih primesi. Pri pripravi izdelkov pa je tudi bistvenega pomena, da se goji jagode sočijo. S sočenje se izkoristi največ vitaminov, encimov in mineralov, ki se nahajajo v rastlinski vodi oz. v sadežu goji jagod in tako lažje pridejo v našo kri (kakršnokoli pregrevanje pa le-te uniči).

Radi bi vas opozorili na pravilno in ne pretirano količino uživanja goji jagod. Količino dnevnega vnosa je priporočljivo upoštevati. Svežih goji jagod dnevno zaužijemo nekje med 20 in 30 g, za suhe je priporočljiva količina med 12 in 17 g, medtem ko za matični sok zadostuje od 0,3 do 0,5 dl na dan. To so zadostne dnevne količine, ki jih telo potrebuje. Kdaj se zaužijejo goji jadode ni tako zelo pomembno kot to, da jih zaužijete 1x na dan. S tem telo sprejme dnevno količino, ki jo potrebuje za ohranjanje celic.

Brez razmišljanja in merjenja količin vnosa pa sta goji-jabolčna marmelada in sirup. Uživamo jih lahko kadar in kolikor želimo.

Matični sok

Matični sok pridobivamo s procesom hladnega sočenja svežih goji jagod in s takojšnim postopkom pasterizacije. Sok je brez konzervansov, dodatnih barvil, arome ali podobnih primesi. Matični sok je odličen približek svežim goji jagodam. Uživate ga lahko popolnoma enako kot sveže ali suhe goji jagode (kot samostojno pijačo ali pa ga zamešajte v smoothije, k žitaricam, kot dodatek v jogurtovih napitkih ali sadnih solatah). Uživanje prilagodite svojim navadam in potrebam. Dnevna količina matičnega soka je med 0,3 in 0,5 dl na dan. Pred uporabo stekleničko vedno pretresite, kajti ločevanje gostega in redkega dela soka dokazuje, da nima nobenega veznega elementa. Neto količina soka je 0,2 l.

Sirup

Glavni ocenjevalci tega izdelka so bili otroci. Odkriti in iskreni: “Odličen je!” Odločili smo se za sirup, pripravljen na hladen način, po postopku, ki traja par dni. Za popoln in osvežilen okus smo dodali sok sveže limone. Sirup je brez konzervansov, dodatnih barvil, arome ali podobnih primesi. Pred uporabo stekleničko vedno pretresite, kajti ločevanje gostega in redkega dela soka dokazuje, da le-ta nima nobenega veznega elementa. Neto količina sirupa je 0,2 in 0,5 l.

Goji-jabolčna marmelada

Goji jagode in jabolka predstavljajo krasno kombinacijo okusov. Jabolka imajo v sebi ogromno piktina, veliko vitamina A in C, goji jagode pa, poleg vseh pozitivnih sestavin, ogromno vitamina B1, B2 in C vitamina. Pri tej marmeladi želimo ohraniti prvoten okus sadežev, zato smo se odločili, da dodamo samo 1/4 rjavega trsnega nerafi niranega sladkorja glede na količino sadnega deleža v marmeladi. Za konec pa še ščepec cimeta za okus. Le-ta je neverjetno zdravilen. Vsebuje kalcij, železo, mangan, vitamine in vlaknine. Neto količina marmelade je od 220 do 240 ml.

Suhe goji jagode

Suhe goji jagode so najbolj poznan izdelek na slovenskem trgu. Sušimo jih v BIO sušilnici. Tudi tukaj ni dodanih nobenih barvil ali dodatkov k ohranjanju barve. Priporočljiva količina dnevnega uživanja je med 12 in 17 g. Suhe goji jagode pakiramo ročno. Neto količina suhih goji jagod je 100 g.

Želite poskusiti nekaj povsem novega? Že poznate naše goji jagode in naše izdelke iz svežih goji jagod? Če je odgovor negativen, potem nam je v veliko veselje, da vam lahko predstavimo izdelke iz naše ponudbe. Obenem pa priporočamo, da spoznate majhne rdeče sadeže, ki prinašajo mnogo več kot si lahko predstavljate. Več si lahko preberete TUKAJ >> Goji jagode bi morale postati sestavni del našega vsakdana. Za kakršnakoli vprašanja smo vam na voljo.